Beauty

Black toothpaste

Rakas ystäväni, joka asuu New Yorkissa kävi luonani kesällä. Hän on kauneustuotteiden alan ammattilainen ja tällä hetkellä menestynyt make up artist ja sen lisäksi yrittäjä. Hän on kehittänyt hammastahnan,  joka tehty hiilestä.

Terra & Co.  aktiivihiiltä sisältävä hammastahna on tehty jenkeissä.  Sen teho perustuu aktiivihiileen ja se on tehty täysin luonnollisista aineista. Se on täysin vegaani, eikä sen valmistamisessa ole vahingoitettu eläimiä (cruelty free). Tätä voi  myös levittää kasvoille ja käyttää kasvonaamiona. Terra & Co. hammastahna on nähty lehdissä kuten Bazar, The Wall Street Journal, Free People ja Seventeen, jossa se on saanut todella hyvät arvostelut.

Delila Nevala Blog Black toothpaste

Mutta miksi aktiivihiili hammastahna?

Aktiivihiiltä sisältävä hammastahna on nyt nouseva trendi. Sitä myydään useampana eri brändina myös Suomessa. En ole kokeillut muita aktiivihiiltä sisältäviä hammastahnoja ja oma kokemukseni perustuu täysin  Terra & Co. hammastahnaan. Ensin oli outoa laittaa suuhun mustaa ainetta, mutta voin sanoa, että tykkäsin. Maku on paljon parempi kuin fluorihammastahnalla ja mintun maku/tuoksu oli ihanan vahva. Tämä lupaa valkaista hampaita, mutta olen käyttänyt sitä vasta vähän aikaa, että huomaisin tuloksia.

Delila Nevala Blog Black toothpaste Terra & Co.

Pakkaus on todella cool ja sekä tuubi, että hammasharja ovat luonnossa hajoavia. Toimitus ei onnistu vielä Suomeen, mutta jos käytte Jenkeissä, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Delile Nevala Blog Black Toothpaste Terra & Co.

Delile Nevala Blog Black Toothpaste Terra & Co.

Useampi meistä käyttää fluorihammastahnaa, joka on meidän suussa päivittäin. Ahkerimmilla meistä jopa kolme kertaa päivässä. Halusin lähteä hammastahna tutkimusretkelle ja halusin selvittää, mitä me panemme suuhumme päivittäin. Fluorihammastahna sisältää mm.: fluoria, triklosaania, natriumlauryylisulfaattia, diethanolamiinia, propyleeniglykolia, mikrohelmejä jne. 

Delile Nevala Blog Black Toothpaste

Fluori on myrkky. Fluori, jota on hammastahnassamme ja jota välillä jopa vahingossa niellään on tehty natriumfluoridista, mikä on alumiiniteollisuuden jätettä. Ennen vanhaan sitä on käytetty tuholaismyrkkynä, sekä home- että rotanmyrkkynä. Fluori on voimakas keskushermostomyrkky ja se aiheuttaa älykkyysosamäärän alentumista, oppimisvaikeuksia, ylivilkkautta ja muita käytöshäiriöitä. Fluori pystyy jopa tunkeutumaan istukasta sikiöön.

Triklosaania on käytetty tuotteissa antibakteerisessa tarkoituksessa. Sen käyttö on kielletty EU:ssa, mutta sitä voi löytyä muiden maiden hammastahnatuotteista. Jätevesipäästöissä reagoidessaan auringon kanssa triklosaani muuttuu dioksiiniksi. Dioksiini on hyvin myrkyllinen aine, joka häiritsee hormonitoimintaa.

Natriumlauryylisulfaatti (Sodium lauryl sulfate SLS) saa hammastahnan vaahtoamaan. Tämä aine, jota käytetään myös muissa kosmetiikkatuotteissa aiheuttaa naftoja suussa, ärsyttää silmiä, ihoa ja hengitysteitä. Se heikentää makuaistia, jonka syystä appelsiinimehu maistuu eri tavalla hammaspesun jälkeen.

Diethanolamine (DEA) käytetään myös mm. hammastahnan vaahtoamiseen, mutta se on myös yhdistetty häiritsevän ihmisten hormoonitoimintaa.

Näiden ylläolevien lisäksi hammastahnamme sisältää monia muita ihmiselle haittaillisia aineita ja silti me panemme sitä joka aamu ja ilta suuhumme. Miksi jos on olemassa vaihtoehtoinen täysin luonnollinen tuote?

Delile Nevala Blog Black Toothpaste Terra & Co.

Hello guys. Today I wanted to share with you this black toothpaste that I fell in love with. You can buy it only in the US so if you are visiting there or if you live in the US I suggest that you try it. I got mine from my dear friend of who I am so proud of. She is is sucessful make up artist in New York and also founder of  Terra & Co. , together with her sister.

Terra & Co. toothpaste is vegan and it’s not tested on animals. It does not contain any toxic chemicals. Key ingredient of the Terra & Co. toothpaste is activated charcoal. The toothpaste whiten your teeths and helps you take care of your mouth hygiene. Terra & Co. is seen on Bazar, The Wall Street Journal, Free People and Seventeen magazine.

I just started using Terra & Co. toothpaste and I am already loving it. It tastes so great and I love the smell. I also really like how the packaging is so elegant and beautiful. Their toothbrush looks also so cool but I am not using it, since I could not survive without my electrical toothbrush.

Just a little while ago I learned that many toothpastes on the market may contain so much toxic chemicals like fluoride, sls, triclosan, peroxides and other harmful ingredients. This is the reason why from now on I will stick with activated charcoal toothpaste. It’s so cool and you should also try it.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *