BeautyLifestyle

IT’S TOO EARLY FOR THIS 

www.delilanevala.com-It's too early for this Delila blog

Okei tehdään ensin selväksi, että minä en ole aamuihminen. Meidän kotona asuu kyllä toinen ihminen, joka on aamuihminen. Aamuihminen ja iltaihminen voivat tulla tosi hyvin toimeen, jos ymmärtävät toistensa unentarpeet. Aamuisin, juuri silloin kun kello soi, tyyny tuntuu jotenkin erityisen pehmeältä ja sänky erityisen lämpimältä. En haluaisi silloin mistään hinnasta nousta ylös. Nämä on niitä iltaihmisen ajatuksia aamuisin.

Mutta viime aikoina ruoho on alkanut näyttämään vihreämmältä aidan toisella puolella. Nimittäin minusta on tulossa aamuihminen.  Kaikki tapahtui yhtenä lauantaina, jolloin heräsin tosi aikaisin. Tässä kohtaan ei lähdetä syvempää määrittelemään sanaa ”aikaisin”, sillä minulle se merkitsee n. 7.15- 8 aikaan. Pitää vielä kuitenkin myös mainita, että nyt tarkoitan niitä aamuja, jolloin saan herätä vapaaehtoisesti ilman kelloa. Eli minun tapauksessa viikonloppuisin. Kaikki sitä aikaisemmin on minulle liian aikaisin.

Okey guys, I just want to make clear that I’m not morning person. I am well aware how is it like to live with one, and we have managed to get along very well together, even so we have different morning routines. If you are not a morning person like me, then you are well aware with the feelings about your warm bed and soft pillow haha. It’s like having a love affair with your bed. 

But anyway, lately I have becoming to have those feelings that maybe the grass is greener on the other side, you know?! I mean maybe it’s better to get up earlier. 

www.delilanevala.com-It's too early for this Delila blog

Takaisin asiaan. Eli sinä aamuna, kun satuin heräämään aikaisemmin tajusin, että jos mä herään esim. 2 tuntia aikaisemmin, niin minulle jää 2 tuntia enemmän aikaa viettää viikonloppua. Lupaamatta itselleni mitään päätin, että lähden kokeilemaan tätä aamuihmisen juttua vähän enemmän. Nyt olen aamuisin ylipuhunut itseni nousemaan sängystä ylös aikaisemmin. Laitoin jopa yhtenä sunnuntaina kellon soimaan, etten vaan nukkuisi yli 8.

The point is that I woke up earlier one morning accidentally without alarm clock and I got to have so much longer weekend. I kinda liked it. I mean who wouldn’t? So lately, on weekends, when I don’t have to use alarm clock I started to wake up earlier, like between 7.15 -8 am. Once I even put an alarm on Sunday to wake me up before 8 and this is the thing I never do. 

www.delilanevala.com-It's too early for this Delila blog

Toimii. Kun herää aikaisemmin, niin saa paljon enemmän aikaiseksi ja minulle ainakin tulee hyvä fiilis jos saan enemmän asioita aikaiseksi. Toinen asia mitä olen huomannut, kun herään aikaisemmin on se, että olen paljon energisempi ja jollain tavalla jopa luovempi. Myös vihaamani kiire katoaa täysin pois. 1-2 tunnin aikaisemmin herääminen on tuonut mulle paljon enemmän energiaa ja olen huomannut, että se vaikuttaa minun kehooni hyvällä tavalla. Esimerkiksi vettä tulee juotua enemmän, koska saa aloittaa sen juomisen aikaisemmin. Samoin aamiaiselle määräytyy vahvemmin oma säännöllinen aika, joka toistuu pitkin viikkoa.

And guys I have to tell you that it’s been working. I feel so much energy and I get done so much more things. I am also very specific to drink a lot of water daily so of course when you woke up earlier you get to drink much more water then usually. Eating breakfast has also became easier since, you got hungry. When I sleep late, I skip up breakfast on weekends or I eat breakfast very late. And that’s not good. 

www.delilanevala.com-It's too early for this Delila blog

Aion silti edelleenkin nukkua pitkään joinakin aamuina. Siinä on jotain maagista, kun sunnuntaina saa vaan nukkua pitkään ja herätä päivään, jolloin ei ole mitään suunnitelmia. Keittää aamukahvin ja siirtyä kupin kanssa sängystä sohvalle peiton alle ja jatkaa laiskottelemista. Joka tapauksessa, jos olet iltaihminen kuin minäkin, niin kokeile herätä joskus ihan vapaaehtoisesti aikaisemmin, kuin mitä yleensä heräät. Aloita päivä ilman mitään kiirettä.

I still love those magical Sunday mornings, when you can sleep late and wake up just to get a coffee and continue to be lazy on the couch. I and will continue to do them. But the point is that you should also try. Try to wake up even a little earlier than usually and see how it feels for you. 

www.delilanevala.com-It's too early for this Delila blog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *