Travel

Meet me in Paris

”Fashion rules the world and Parisians rule Fashion. Fine, it may not be true, but the world still needs fairy tales.” – How to be Parisian, wherever you are.

 

Meet me in Paris delilanevala.com
Pariisissa tuli vietettyä muutama päivä ja kyllä se kaupunki on nautintojen, boheemiuden ja kauneuden kaupunki, jossa elämä sykkii vahvasti.

Miksi Pariisi on niin maaginen? Pariisin arkitehtuuri saa pään pyörimään koko ajan eri suuntaan ja aina löytyy toista kauniimpi rakennus. Niistä huokuu vahva kulttuurin läsnäolo joka nurkassa.

Pariisi herätti minussa omat juuret ja eteläeurooppalaisen kulttuurin. Rakastan esimerkiksi kahvilakulttuuria ja voisin istua kahvilassa siemaillen kahvia tuntikausia ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Inspiraationi herää juuri tällaisina hetkinä ja silloin tykkään vaan jäsennellä omia ajatuksia, kirjoitella, haaveilla ja ihan vaan imeä inspiraatiota kaikesta ympärillä olevasta. Tuntuu, että pariisilaiset tekevät kaiken tyylillä aina pukeutumisesta kahvin siemailuun.

Meet me in Paris delilanevala.com

Pariisissakin on hyvin vahva kahvilakulttuuri ja kahvilat ovat eräänlaisia kohtaamispaikkoja, joihin ei mennä pelkästään kahvin vaan olemisen takia. Kahvikupillinen on yleensä pienempi, kuin mihin Suomessa on totuttu ja kahvi on yleensä vahvempi. Pienen kahvikupillisen ääressä voi vierähtää parikin tuntia. Oma suosikkini on noisette eli espresso maitotilkalla.

Meet me in Paris delilanevala.com

La bise eli French kiss eli poskisuudelma on myös yksi asia, mikä on myös synnyinmaassani hyvin yleinen asia. Se mikä tässä on hauska on, että kuinka vahva tämä ranskalainen poskisuudelma kulttuuri on, että se on levinnyt kauas Ranskasta etelämaihin tässä tapauksessa Balkanin maihin. Minussa elää vahvasti kaksi eri kulttuuria ja sekin on jännä, miten Suomessa ollessani en harrasta poskisuudelmia lähestulkoon ikinä (poikeuksetta äiti ja ystävät, jotka ovat syntyneet samoilla seuduila). Kuitenkin silloin kun olen käymässä kotiseudullani, niin poskisuudelmat herää eloon, koska siellä se on niin tavallista.

La bise eli ranskalainen poskisuudelma on tietynlainen rituaali, jonka voi tehdä myös väärin. Tietenkin se ei ole niin vakavaa, vaikka sen tekeekin joskus väärin. Jokatapauksessa poskisuudelmien määrä vaihtelee alueittain ja meillä Balkanilla se on kaksi ja tietääkseni sama määrä on myös Pariisissa. Jossain annetaan neljä poskisuudelmaa ja jossain kolme. Poskisuudelma menee jokseekin näin: kummatkin henkilöt nojaa toisiaan kohtaan, niin että kummankin posket koskevat toistensa ja samalla tehdään suudelma ääni huulillaan. Tämä toistetaan kummallekin poskelle. Päät lähestyvät toisiaan, mutta vartaloiden tulee pysyä erillään.

***

Our time spent in Paris went so fast away. Paris is the magical bohemic city of pleasures and beauty. Everywhere you turn there is beautiful architecture full of culture and history. 

Paris waken the feelings and the ways of life from the place I was born in Southern Europe. More exactly Balkan. I love coffee culture and I could sit having coffee for hours and just enjoy myself watching people walking by. I always get so much  from these kind of moments and I could just sit there thinking, writing and dreaming. In Paris everybody seems to do everything with style, from the fashion to the way of drinking their coffee. 

In the South Europe and in Paris you don’t go to coffee place just to have coffee. You go there to hang out. Coffee cup is usually smaller and stronger than how it is in Finland. It may go a few hours just ”drinking” coffee. So it is more a lifestyle than just a fast glue of coffee. My all time favourite is noisette which is espresso with a small drop of milk. 

La bise- French kiss is also one of the thing which is very strong culture on Balkan. It is funny how I never do this while in Finland (except mom and some of the friends from the same cutlure), because it would be so strange to do this with my Finnish friends, but being in Sarajevo and Croatia it is so common thing to do. 

It is very exciting how this old French habit has spread so far south. It is a ritual that may be also done wrong, which is not so serious:) So correctly you lean towards the other person so your cheeks graze while making the kiss noise. It is good to know that you may bring your faces together but bodies stay apart. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *