LifestyleTravel

THE ART OF PACKING

Eikö ole aina ihana fiilistellä kun on joku matka tulossa? Heti kun matkaliput ja hotelli on varattuja, niin tuleva matka pyörii jo mielessä ja alkaa laskemaan päiviä lähtöön. Sitä alkaa jo visualisoimaan ja miettimään mitä kohteessa haluaa tehdä, missä haluaa käydä, mitä vaatteita voisi käyttää siellä ja mitä voisi ottaa matkalle mukaan. Pakkaaminenkin voi olla hauskaa, jos aloittaa ajoissa.

Tämän vuoden ensimmäinen matka on jo viikonloppuna ja suuntaamme kohti Lontoota.

As soon as the ticket and the hotel reservations are made, the excitement about the next travel destination starts. I start to visualize what I want to do, where I’d like to visit and what I want to wear. Packing is easy if you start on time.

 

Delila Nevala Blog The Art of packingAloita perusasioista

Aloitan pakkaamisen aina ajoissa ennen matkapäivää. Yksi syy tähän on varmasti tämä matkan ennenaikainen fiilistely. Yleensä levitän matkalaukun huoneen kulmaan lattialle monta päivää ennen matkaa. Aloitan perusasioista, kuten farkut, t- paidat ja alusvaatteet. Viikon aikana lisäilen tai poistan juttuja laukusta. Se voi olla esimerkiksi iltamekko, jota tulen tarvitsemaan sinä yhtenä iltana tai sitten kengät, joita ei ehkä tulisi käytettyä tietyssä matkakohteessa. Tämä auttaa minua visualisoimaan mitä tarvitsen ja mitä en tarvitse ja se auttaa myös olemaan pakkaamatta liikaa.

Start with the basics

I really enjoy the excitement about upcoming travels ,and that is probably one reason why I start packing at least a week before the day of travel. I would not want to wait to do packing the night before the flight. That’s a big no no for me. I usually put my suitcase on the floor and start adding or removing pieces from the suitcase. It can be that evening dress reserved for special occasion or one extra pair of heels that I probably won’t need.  Pre- packing helps me visualize what I need and it helps me avoid the tendency to over pack.

Delila Nevala Blog The Art of packing

Helposti toisiinsa yhdistettävät vaatekappaleet

Pukeutuminen matkakohteessa on paljon helpompaa, jos mukana on toisiinsa helposti yhdistettävät vaatekappaleet. Kun pakkaan, niin pyrin pysymään tietyissä väreissä. Esimerkiksi pyrin ottamaan mukaan aina jotain perusvärejä, kuten mustaa, valkoista, harmaa ja beige sävyisiä vaatteita. Tämä helpottaa vaatteiden yhdistämistä ja kerrostamista kohteessa. Esimerkiksi on helpompi yhdistää valkoinen toppi ja musta neule, kuin kirjava toppi ja kirjava neule ja siihen vielä kirjava takki. Haluan myös, että mukanani on vaatteita, joita voi helposti päivittää. Kannattaa esimerkiksi ottaa mukaan sellainen mekko, jonka saa muutettua asusteilla myös iltamekoksi tai uimapuku, joka muuttuu tarvittaessa topiksi, kun siihen lisää sortsit tai hameen. Tämäkin on paljon helpompaa kun mietit vaatteiden sävyjä jo pakkausvaiheessa.

Versatile Pieces

I always try to pack versatile pieces that are easy to style together. Color coordinate your wardrobe will also help with seamlessly styling your pieces together. Packing basic colors like white, black, grey and beige will be much easier to style together. I also like to pack the dress that is easy to accessorize and upgrade or downgrade to day- to night dress.

Delila Nevala Blog The Art of packing 

Toiletjutut

Pyrin ostamaan suosikki kosmetiikka tuotteistani aina myös sen matkakoon ja niitä lojuu monesti useampi tyhjä purkki kaapissa. Monesti täytän nämä jo kerran loppuneet matkakokoiset tyhjät pakkaukset uudestaan siitä isosta purkista, joka jo löytyy kotoa. Näin minun ei tarvitse ostaa uusia matkakokoisia tuotteita. Joskus oman suosikkituotteen matkakokoa ei ole myynnissä. Tästä syystä saatan säästää pieniä purkkeja jo loppuneesta tuotteista. Myöhemmin, kun tarvitsen tyhjää pientä purkkia matkalle, jollekin ”pakkoottaamukaan” tuotteelle, niin täytän tämän sen purkin sillä, mitä haluan ottaa mukaan. Minulla on myös pari muovista kosmetiikka lusikkaa, jotka olen säästänyt jostain testerituotteesta, mutta yhtä hyvin se voisi olla se pieni muovinen lusikka, joka on jäänyt jäätelöstä tai jogurtista. Sillä on helppo ja hygieenistä napata tuotetta toisesta purkista toiseen.

Toiletries

Travel size products are a lifesavers. I have a thing for those cute little cosmetic jars. Sometimes I save these empty jars, from my old products and I usually refill them by myself.  Some products don’t offer travel sizes at all, so I use my old empty jars and make my own travel size products. I wash them and I reuse them for travel. This way you can always have cute jars in your toilet bag.

Delila Nevala Blog The Art of packing

Rullaaminen

Rullaamalla vaatteita saa laukkuun tuplasti enemmän tilaa. Tämä on kokeiltu juttu. Sain tuplasti enemmän tavaraa laukkuun, rullaamalla vaatteet. Samalla vaatteet rypistyvät vähemmän. Onko teillä pakkaamiseen liittyviä vinkkejä?

 

Roll your things

Rolling your clothes gives you more space. Believe me I have tried.  It also reduces needing to steam your clothes later. Do you have any packing tips? 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *