FashionTravel

White dress

Tämä on Tivat; Adrianmeren rannalla oleva pieni kaupunki, jossa aurinko paistaa suurimman osan vuodesta. Sen kauniit rakennukset ja arkkitehtuuri ovat hyvin vaaleita ja jos minulta kysytään, niin se on aivan ihanteellinen paikka asua. 

Yleensä meren lähellä minun tekee mieli käyttää vaaleita sävyjä ja siksi valitsin tämän valkoisen mekon. Croatia, Italia, Bosnia ja Montenegro ovat paikkoja, jossa materiaaleissa arvostetaan ohutta puuvillaa ja viskoosia. Siellä on hyvin lämmintä ja sää määrittelee aika paljon millaisissa materiaaleissa viihtyy parhaiten. Viskoosi ja puuvilla pitävät ihon viileänä kuumassa ja tämä on varmasti yksi syy, miksi kyseinen materiaali näissä paikossa on arvostettu.  

Kun olen täällä päin maailmaa käymässä, niin kurkkaan aina paikallisten pieniin puuvilla butiikkeihin, jossa myydään upeita vaatteita, joissa on käytetty pelkästään laadukasta puuvillaa ja viskoosia. Päälläni oleva mekko on ostettu yhdestä tällaisesta paikasta.

Kun puhutaan minun omasta henkilökohtaisesta tyylistä, niin minä luotan aika pitkälle klassikoihin- bleiserit, nahkatakki, hyvin istuvat farkut, trenssi ja valkoinen t-paita. Mekoista olen tosi tarkka, sillä ne pukee minua harvoin. Kuitenkin tällainen pitkä paitamekko toimii aina. Asustan sen yleensä vyöllä, kuten nytkin ja kengät vaihtelee sen mukaan olenko menossa päivä- tai iltatilaisuuteen. Tällainen klassinen mekko on helppo upgreidata yhdistämällä sen korkoihin, mutta se sopii myös päivällä myös  lenkkareihin. Vaatteet joita saa pukea monella eri tavalla ja moneen eri tilaisuuteen ovat juuri niitä klassisia vaatteita. 

Pidän vaatteita yhtenä taiteen muotona. Minua kiehtoo materiaalit, materiaalien yhdistäminen, materiaalin liikkuvuus, vaatteen leikkaus sekä sen käyttäytyminen iholla.  Tietenkin myös vaatteen sävyt ovat tosi tärkeitä ja itse pysyn yleensä tietyssä väripaletissa. 

Muoti on äärimmäisen äänekäs tänä päivänä ja muotiin tulee aina jotain uutta. Yleensä se on joku uusi IT-bag tai sitten joku tietty kuosi tai väri, josta tulee suosittu. Pian kyseinen juttu näkyy monilla ihmisillä kadulla ja kun siitä tulee toistuva, niin minusta siitä tulee samalla tylsä. Kannattaa etsiä jotain epätavallista jolloin omasta tyylistä tulee erilainen, omanlainen ja henkilökohtainen. Tämä on yksi syy miksi pidän vintage kaupoista ja pienistä butiikeista, joissa on joku juju, kuten esimerkiksi oli tässä, jossa vierailin Tivatissa. Tyylimme kehittyy iän mukaan, samalla tavalla kuin muutkin aspektit elämässämme. Muoti muuttuu jatkuvasti, mutta klassikot pysyy aina. 

***

This is Tivat. The smal city on the Adriatic sea cost. One of the places where sun shines pretty much all of the year and if you ask me really beautiful place to live. 

When I am visiting the places which are warm I like to wear light colours. The places like Croatia, Italia, Bosnia and Monte Negro are the places where people appreciate good cotton and viscose materials. It is very understandable, since there is so hot and the best materials to keep you fresh and cool are light cotton and viscose.

When I am visiting on the Adriatic cost I like to visit these small boutiques which sell clothes pieces made of beautiful luxurious cotton and viscose materials. This dress is from one of these local boutiques. It is made of viscose and I love the cut and the material. It is a very classic dress and you can easily upgrade it with some heels or downgrade it and wear with sneakers. 

In my personal style I rely on classics- bleisers, leather jacket, jeans, trench and white t-shirt. I am very specific with dresses because very few dresses fit my body. This type of shirt dress works always for me. I keep accessories simple and wear it usually with the belt to show some waist, but the belt is optional of course. Shirt dress is totally classic piece of wardrobe. 

Fashion is incredibly loud and there is always some new trend. It is either some IT- bag or type of dress or a colour. Soon the new trend is all around and it becomes repetitive and boring to me. I like to look for something different and more original. Find your own style and be true to yourself. This is the reason I love to visit vintage shops or small special boutiqes. Because whatever happens next in the fashion world, the classics will always remain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *